“Koe miltä tuntuu päällä aito ja alkuperäinen Cesare Attolini.” 
- Madame Fere 

Napolissa kuten kaikkialla maailmassa pukeuduttiin klassisen englantilaisittain. Kunnes nuori napolilainen vaatturi Vincenzo Attolini kirjoitti säännöt uusiksi, kiitos hänen luovan intuition, harmonian hahmottamisen ja vertaansa vailla olevan kankaiden leikkaamisen taidon. Hän sanoi ihailijoilleen “hyvä räätäli on vain käsityöläinen, joka suunnittelee ja ompelee epätäydellisiä vaatteita epätäydellisille vartaloille.”

Vuonna 1930 Vincenzo suunnitteli irtotakin uusilla leikkauksilla. Hän leikkasi kankaan ja ompeli irtotakin, jollaista ei oltu nähty aiemmin. Myös yksityiskohdat ja viimeistelyt olivat epätavallisia. Attolini sai perinteisen englantilaisen takin näyttämään jurakautiselta. Hän poisti takista toppaukset, olkatoppaukset ja vuorikankaan. Vain oleellinen jäi, hän ompeli takista yhtä pehmeän ja kevyen kuin paita. Takin, jota aina 60-luvulle asti pidettiin vaihtoehtoisena kunnes viimein 90-luvulla se vakiintui hienostuneisuuden tyyppiesimerkiksi. Näin syntyi napolilainen tyyli ja napolilainen olkapää. Vincenzo Attolinin luoma takki ja tyyli ovat edelleen vaatturi- ja muotitalojen perusta.
Vincenzo Attolinin vaatturiliike sijaitsi Napolissa, Via Vetrieralla. Napolilaisen tyylin lähettiläitä 50-luvulta eteenpäin olivat mm. Totó, De Sica, Mastroianni, Clark Cable, kuningas Vittorio Emanuelle III ja Duke of Windsor.
Vicenzo Attolinin kuudesta lapsesta Cesare (vaatturina taidokkain) aloitti jo hyvin varhain työskentelyn isänsä kanssa. Isä Vicenzo opetti hänelle kankaan käsittelyn taidon, miten leikata ja muotoilla siitä elegantti vaate - leikkausten ja rakenteiden salat. Cesarelle periytyi intohimo ja omistautuminen vaatturin työlle. 21-vuotiaana Cesare muutti Torinoon kehittyäkseen ja oppiakseen lisää piirtämisestä sekä muotoilusta. Hänestä tuli taitava ja tunnustettu vaatturiliikkeen johtaja. Attolini muutti takin valmistamisen jakamalla sen osiin. Jokainen vaatturi on erikoistunut tiettyihin työvaiheisiin - käsityönä. Cesare Attolini on sanonut: “otan aina työni vakavasti. Ei oikaisuja tai kompromissejä työn laadussa. Oikaisu saattaa hyödyttää lyhyellä tähtäimellä, mutta lopulta tulee kuitenkin maksun aika”. Kun Cesaren pojat tulivat mukaan vaatturiliikkeeseen, perustettiin nykyinen tehdas Napolin reunalle, Casalnuovoon.

Cesare Attolini Spa:ta johtaa kolmas sukupolvi Attolineja, Massimiliano ja Guiseppe. Cesare Attolini työskenteli päivittäin yhdessä poikiensa kanssa pitäen yllä ja kehittäen perheen käsityötraditiota aina kuolemaansa saakka - joulukuu 2022. Casalnuovossa 130 vaatturia käyttävät vain saksia, sormustimia, neuloja ja lankaa valmistaakseen 50 takkia/pukua päivässä. Heillä ei ole tarvetta kasvaa vaan he haluavat varmistaa, että jokainen vaate on laadultaan ja käsityöltään aito Cesare Attolini - absolute perfection.

Cesare Attolinin vaatteen ydin on erityiset yksityiskohdat. Jokainen tuote on täysin käsintehty Casalnuovon vaatturipajassa. Yhden puvun valmistukseen kuluu 25-30 tuntia. 130 vaatturia työskentelee päivittäin keskittyen yhteen työvaiheeseen. Absolute perfectionism.

Cesare Attolinillä kankaan käsittely ja leikkaustekniikat ovat ainutlaatuisia. Vicenzo ja Cesare Attolinin kehittämä osaaminen koulutetaan vaattureille. Jokaista ompeluvaihetta seuraa silitysvaihe, jota seuraa vuorostaan ​​tarkat lepovaiheet, jotka vaihtelevat kankaan luonteen ja laadun mukaan. Koko valmistusprosessin ajan on erittäin tiukat valvontavaiheet alkaen kankaiden vastaanoton yhteydessä tehdyistä tarkastuksista.

Cesare Attolini tarkasti eri työvaiheiden laatua aina loppuun saakka

Yksityiskohtia

Madame on ollut Cesare Attolinilla - ihan cashmereissä

“Boat shape” - rintatasku ja kauniit kohdistukset.

Aitoa Cesare Attolinia - upeat huomaamattomat käsintehdyt vahvistukset.

“Boat shape” - sivutasku ja edelleen kohdistukset.

MITEN CESARE ATTOLINI -TAKKI SYNTYY

Ohessa esitellään osa tärkeimmistä vaiheista miten luodaan aito napolilaisen koulukunnan takki. Jokaisesta Cesare Attolini -takista ainutlaatuisen tekee ne pienet käsintehdyt yksityiskohdat, joita Vincenzo Attolini on vuosikymmenten aikana hienosäätänyt ja joita hänen poikansa Cesare on täydentänyt. Kaikkihan muistavat, että Vincenzo Attolini loi napolilaisen rakenteettoman takin jo 1930-luvulla.

Massimiliano ja Giuseppe Attolinin suunnittelevat kankaat ja niiden kuosit sekä värit. Kankaita kutovat tarkkaan valitut kutomot, vain muutama englantilainen, skotlantilainen ja italialainen toimittaja. Tässä vaiheessa takin valmistukseen tarvittavat metrit leikataan kangaspakasta.

Kangas levitetään leikkuupöydälle, siihen piirretään liidulla kaavat huomioiden eri takinosien kohdistukset. Sitten alkaa osien irtileikkaus saksilla - erittäin tarkkaa ja ammattitaitoa vaativaa työtä.

Taskun harsiminen on erittäin tarkka työvaihe. Jo vuonna 1930 Vincenzon luoma rintatasku oli “boat shape”, vallankumouksellinen ensimmäisen rakenteettoman napolilaistyylisen takin muiden ominaisuuksien kanssa. Cesare on kehittänyt vuosikymmenten aikana tätä taitoa edelleen, mm sivutaskuihin.

Harsimista seuraa rintataskun kiinnittäminen, joka tässä vaiheessa paljastaa erottuvan "veneen" muodon.

Takin työvaiheita

Tähän työvaiheeseen erikoistunueen Cesare Attolini -vaatturin pitää käyttää kaikki oppimansa kädentaidot, jotta saa kauluksen alla olevan harsinnan valmiiksi niin kuin sen kuuluu olla. Tämän taidon Maestro Cesare on opettanut heille henkilökohtaisesti isältään Vincenzolta saadun opin mukaisesti.Vuosikymmenten kuluessa Cesaren kärsivällisyys päivittäisessä työssä on hionut isä Vincenzon opit täydellisyydeksi.

Yläkauluksen harsiminen on yksi tärkeimmistä ja herkimmistä vaiheista - yksi pitkäkestoisimmista työvaiheista. Ylimääräinen kangas jätetään taitteisiin ja sitä käsitellään ammattitaidolla, jolloin syntyy niin sanottuja "käänteitä". Cesare Attolinin käyttämä tekniikka työskentelyn kaikissa vaiheissa takaa jokaiselle vaatteelle täydellisen istuvuuden ja erinomaisen linjan.

Tässä vaiheessa luodaan olkapää. Ensin tarkistetaan, että olkapään ja hihan tasapaino on oikea. Vasta sitten - Cesare Attolinin ohjeistuksen mukaisesti, voidaan siirtyä ompeluvaiheeseen. Olkapään käsinistutuksen merkitystä takin istuvuuteen on Madamekin saarnannut.

Yksi vaikeimmista ja tärkeimmistä vaiheista: kädenteiden harsiminen. Ne, jotka ovat kokeilleet Cesare Attolini -takkia, ovat tietoisia sen ainutlaatuisesta tunnusta. He voivat ymmärtää tämän työvaiheen laadukkaan työnjäljen. Jälleen kerran Vincenzo Attolinin luoma työvaihe, jonka Cesare on hionut täydelliseksi. Tämä vaihe sisältää myös monia salaisuuksia, jotka erottavat aidon Cesare Attolini -takin muista takeista.

Kainalosuojan harsiminen.

Napinläpien käsinstanssaus.

Napinläpien koruompelu on virheille herkkä työvaihe, jossa virheet myös näkyvät. Taitava käsityöläinen ei tee virheitä.

Viimeistely

Viimeinen silaus - hidas ja pikkutarkka työvaihe. Tässä työvaiheessa jokaisesta vaatteesta tehdään ainutlaatuinen. Vuori sekä kaulus pikeerataan ja kaikki sisäpuolen yksityiskohdat viimeistellään.

Yksinkertaiselta näyttävä vaihe - Nappien ompelu vaatii kärsivällisyyttä ja on suoritettava täydellisesti - Cesare Attolinin ohjeistuksen mukaan.

Viimeinen vaihe - silitys. Taitavan vaatturin käsittelyssä takki saa muotonsa. Ja taas noudattaen tarkasti Vincenzo ja Cesare Attolinin ohjeistusta.

Käsinommeltu Cesare Attolini-merkki vuoressa, on tae siitä, että jokainen työvaihe on käsityötä. Yhden merkin käsinompeluun kuluu 20 minuuttia.

“Tule tuntemaan miltä absoluuttinen perfection tuntuu päällä.” 
- Madame Fere

Katso video täydellisen Cesare Attolinin -takin valmistuksesta