Prada 1987 SS.jpg

News

Brionin kasvatti Pal Zilerillä: Damiano Labricciosa

unnamed.jpg

Pal Zilerin mittavaatteissa laatu kohtaa tyylin

Feren kanta-asiakkaiden kestosuosikki Pal Zileri on opittu tuntemaan erinomaisen hinta-laatusuhteen valmispukujen ompelijana. Mutta italialaisklassikko on paljon muutakin: verraton mittatilausvaatteiden toimittaja.

Pal Zilerin Made-To-Measure on viime vuosina nostanut profiiliaan voimallisesti, kiitos osastoajohtavan Damiano Labricciosan. Hän on vaatturilegenda, joka loi maineensa 22 vuoden työuralla Brionin palveluksessa. Aloittaen uransa Brionin kuuluisasta vaatturikoulusta. Niistä 18 vuotta kului kirjaimellisesti lentäen Labricciosan matkustaessa ympäri maailmaa kaikkein vaativimpia mittavaateasiakkaita palvellen.

Lisäkoulutusta Feren vaattureille Ollille ja Simolle

Lisäkoulutusta Feren vaattureille Ollille ja Simolle

Damiano Labricciosan mukaan Pal Zilerin mittapuvuissa laatu kohtaa tyylin:
”Meillä on oma identiteettimme emmekä seuraa muita valmistajia. Pari vuotta sitten loimme noin 40 hengen mittavaatteita ompelevan divisioonan Pal Zilerille. Nyt voin sanoa, että olemme yksi parhaista. Meillä on parhaiden kangastoimittajien kankaat ja kaikki mittapukumme ovat full canvas–pukuja”, hän kertoo.

Labricciosan mukaan ensimmäistä kertaa mitoilla asioiva herrasmies huomaa valmispuvun ja mittapuvun eron viimeistään vetäessään puvuntakin ylleen. ”Emme käytä mittapuvuissamme liimaa, vaan kaikki rakennetaan asiakkaan päälle full canvas –menetelmällä, joka ottaa huomioon vartalon epäsymmetrisyydet. Tukikankaiden luonnonkuidut mukautuvat vartalon muotoihin. Eron kyllä näkee ja tuntee.”

Mr. Labricciosa ei pelkästään tee mittavaatteita vaan myös kouluttaa kaikki Pal Zilerin mittatiimit

Mr. Labricciosa ei pelkästään tee mittavaatteita vaan myös kouluttaa kaikki Pal Zilerin mittatiimit


Hän muistuttaa Pal Zilerin mittatilauspukujen sisältävän runsaasti sartoriaalisia yksityiskohtia, joista monet ovat piilossa mutta vaikuttavat olennaisesti puvun istuvuuteen ja sen käyttömukavuuteen: takin hihat viimeistellään käsin ja ne ovat helposti modifioitavissa, kauluksen alle ommellaan ylimääräistä kangasta mahdollisten muokkausten varalta ja piiloon housujen sisälle lisätään pellavaa tai puuvillaa vahvistamaan niiden rakennetta.

unnamed 4.jpg

Pal Zilerin mittapukujen ”fittiä” Labricciosa kehuu vuosikymmenien vaatturinkokemuksellaan. Puvut leikataan ajanmukaisesti, mutta fittejä on lukuisia, joten isoille ja pienille ja keskikokoisille miehille löytyy varmasti sopiva istuvuus, olivatpa hartiat sitten mallia ladonovi tai vaikka olkapääsarjojen tekeminen punttisalilla olisikin jäänyt vähemmälle. ”Mittatilauspuvussa on jotain aivan erityistä”, kiteyttää Damiano Labricciosa.

Pal Zilerin mittatilausvaatteet löydät tietysti Suomen johtavasta herrainvaatehtimosta Ferestä, Helsingin Pohjois-Esplanadilla Feren Kulmassa.