Meistä


Pohjoisesplanadi 33 – Suomen tärkein korkean tyylin ja laadukkaan pukeutumisen osoite

 

Suomen ja Pohjoismaiden johtava herrainvaatehtimo Fere löytyy paraatipaikalta Helsingin keskustasta. Liikkeemme sijaitsee Kämp Galleriassa, niin kutsutussa Feren kulmassa.

Uudistunut Fere kunnioittaa perinteitään ja arvostaa asiakkaitaan. Olemme klassinen vaateliike kaikkein vaativimmille asiakkaille. Tuotevalikoimamme ja palvelumme perustuvat laadun ja ajattomuuden periaatteille. Perinteisen ja etiketin mukaisen juhlapukeutumisen sekä muodollisen toimistotyylin ohella Fere tarjoaa kaiken tarvittavan myös rennompaan vapaa-ajan pukeutumiseen – korkeasta laadusta ja ajattomuudesta tinkimättä

_MG_7036.jpg

Feren sielu on mittatilauspalvelussa. Omat vaatturimme takaavat täydellisesti istuvan puvun, irtotakin ja kauluspaidan jokaiselle asiakkaalle. Kanta-asiakkaamme muodostavat Fere-yhteisön ytimen, josta Fere tuntee samanlaista ylpeyttä kuin edustamistaan huippumerkeistä.

70 vuotta herrasmiehen asialla

Feren tarinaa on kirjoitettu vuodesta 1949 lähtien. Kaikki alkoi Suomen länsirannikolta Raumalta, perinteikkäästä satamakaupungista. Sinne ulkomaiset ja joskus eksoottisistakin paikoista saapuneet laivat toivat tullessaan kansainvälisiä vaikutteita – myös pukeutumisen saralla. 

 
Ferehistoria liike.jpg
 

Raumalta Fere siirtyi Helsinkiin vuonna 1993. Myymälämme Bulevardilla muodostui nopeasti suoranaiseksi käsitteeksi tyyliniekkojen keskuudessa, samoin kuin Bulevardin liikkeen alakerrassa sijainnut ”herrasmiesten kerho” chesterfield-sohvineen, itämaisine mattoineen ja mittatilauspalvelun upeine kangasnäytevalikoimineen.

Kesällä 2014 kääntyi jälleen uusi lehti Feren pitkässä tarinassa, kun madame Mervi Kärkkäinen otti yrityksen johtaakseen – ja teki siitä hetkessä vielä entistäkin loistokkaamman. Uudet, aikaisempaa avarammat tilat löytyivät Eteläesplanadilta aivan kaupungin ytimestä. 

Seuraavaa lukua kirjoitetaan nyt, kun Fere on uudistunut ja laajentunut ja siirtynyt palvelemaan suomalaisia herrasmiehiä Esplanadin aurinkoisemmalle puolelle osoitteeseen Pohjoisesplanadi 33.

Samalla valikoimamme laajenee, kun vanhojen tuttujen huippumerkkien Brionin, Kitonin, Pal Zilerin ja Turnbull & Asserin rinnalle ovat saapuneet fashion-maailman huippumerkit Prada ja Giorgio Armani arvostetuilla First Line –mallistoillaan.