Kiton

Keveän napolilaisen tyylin ilmentymä ja Napolin monista hienoista vaatturinliikkeistä se kaikkein hienoin. Tunnetaan etenkin takkiensa ”napolilaisista olkapäistä”. Kitonin mittavaatteissa maailman parhaat kankaat kohtaavat perinteisen käsityötaidon.

 
 
KITON logo.png
 

Legendaarisen Ciro Paonen perustama pieni ja erittäin arvostettu vaatturinliike Napolissa suosii perinteistä käsityötä ja kaikkein hienoimpia kankaita. Kitonin puvut ja irtotakit tunnistaa lähes paidanhihamaisesti ommelluista luonnollisista olkapäistä. 

40x29,5_Kiton-2-1999_0.jpg

Valmistajan tinkimättömistä työmenetelmistä mainittakoon jokaisen ompelutyövaiheen jälkeinen silitys: jokainen puvuntakki ja irtotakki silitetään kaikkiaan 50 kertaa ennen kuin vaate on valmis. Kitonilla takki silitetään jopa nappien ompelun jälkeen.

Huomionarvoista on myös, että Kitonin solmiot ovat aina seven fold –mallia eli kaikkein monimutkaisimpia luomuksia, joissa kravatin muoto rakennetaan silkkikangasta taittelemalla eikä tukikankailla.

Fere edustaa Kitonia ainoana jälleenmyyjänä Pohjoismaissa. Valikoimistamme löytyvät puvut, irtotakit ja housut, päällystakit, paidat ja asusteet – sekä tietysti yksilölliset mittatilausvaatteet. 

kiton-man-2012-new-york2.jpg